Selecteer een pagina

Project: Webshop at School

Een voltijdse Bachelor opleiding waarin je leert hoe je je creatieve denkvaardigheden kunt toepassen op technologie, data en financiën.

De ambitie

Door de mogelijkheid om namens Jong Ondernemen samen te werken met de ING Foundation en FutureNL, wilden we een leerervaring creëren die is gecreëerd door leraren voor leraren.

Het onderwerp: digitaal ondernemerschap.

Waarom? De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op deze veranderingen is het belangrijk dat ze digitale en ondernemersvaardigheden ontwikkelen.

 

De uitdaging

Via crowdsourced onderzoek en doorlopende gesprekken met ervaren docenten op vmbo-niveau, wilden we een lespakket creëren dat een complete ervaring bevatte van het starten van je eigen e-commerce winkel.

Hierbij rekening houdend met de beperkte tijd die docenten hebben om een les voor te bereiden en ook de vaak beperkte toegang tot computerlokalen en digitale tools. Dit programma moest voor alle scholen goed hanteerbaar zijn.

 

process-unxt-missioinrelearn

De uitkomst

We hebben een platform gecreëerd en hebben meer dan 400 leraren op de middelbare school kunnen bereiken.

Webshop op School is een kant-en-klaar lespakket vol met video’s, slides, werkmappen en een webshop tool. Docenten kunnen de lessen eenvoudig integreren in hun huidige lesprogramma. De 10 lessen duren elk 30 minuten en de voorbereiding is maximaal 15 minuten.

De lessen:

  1. Start je webshop
  2. Kies een product
  3. Bedenk een naam
  4. Maak een prototype
  5. Ontwerp de identiteit – kleuren en lettertypen
  6. Ontwerp de identiteit – Logo
  7. Schrijf een tekst
  8. Promoot uw webshop
  9. Maak een pitch
  10. We gaan LIVE!

Bedrijven als Coolblue, Picnic en TakeAway geven een kijkje in de digitale keuken. De professionals zetten de studenten aan het werk met praktische opdrachten die digitaal of op papier gemaakt kunnen worden. Het curriculum voldoet aan de kerndoelen, de leerlijn digitale vaardigheden en sluit aan bij de domeinen ‘curriculum.nu’.

Andere geslaagde missies

Je bent zo sterk als je laatste werk

De TekkieWijzer

Ontdek je toekomst in tech met de TekkieWijzer. In anderhalf uur ontdek je wat het betekent om Tekkie te worden.

 

Lees meer

 

Hyper Island: Digital Innovation

Een voltijdse bachelor opleiding waarin je leert hoe je je creatieve denkvaardigheden kunt toepassen op technologie, data en financiën. 

 

Lees meer

 

Webshop at School

Een lespakket is gemaakt in samenwerking met o.a. Coolblue, Picnic en Thuisbezorgd.nl. In 10 interactieve lessen ontwikkel je digitale en ondernemende vaardigheden.

Lees meer