Selecteer een pagina

Project: Junior Company de Serie

Om middelbare scholieren te helpen bij het opzetten van een eigen onderneming, is er een interactieve toevoeging ontwikkeld dat spelenderwijs door middel van video’s alle kneepjes van het vak overbrengt.

missionrelearn-jongondernemen-junior-company

De ambitie

Jong Ondernemen biedt ondernemende programma’s aan voor het hele jeugdonderwijs, van basisschool tot masteropleiding.

Maar wat als deze programma’s niet voldoende boeiend zijn voor de deelnemers?

‘It’s not about ideas, it’s about making ideas happen‘
– Scott Belsky

 

missionrelearn-jongondernemen-junior-company

De uitdaging

Maak energieke video’s die de doelgroep van Junior Company (14-18 jaar) aanspreken en enthousiast maken om te beginnen met de rest van het lesmateriaal.

De deadline was kort, er was uitgerekend dat om het programma op de juiste manier aan te vullen, dat er 15 video’s geproduceerd moeten worden. Deze werden in vier draaidagen opgenomen op één locatie met behulp van een tiental ondernemers die een gastrol hadden.

 

process-unxt-missioinrelearn

De uitkomst

In de loop van 6 weken hebben we 15 video’s kunnen produceren die passen bij het verbeterde lesplan van Junior Company.

Allereerst hebben we de bestaande materialen doorgenomen om te zien hoe we het ‘leren door te doen’-materiaal konden versterken en de oefeningen konden verminderen. We hebben een digitaal e-portfolio voor leerkrachten geïmplementeerd om de leerlingen gemakkelijk een cijfer te geven en al het materiaal te verzamelen, zoals financiële overzichten en Business Model Canvases.

We kozen twee actrices als hoofdpersonages voor de video’s en samen met een ervaren cameraploeg konden we scripts schrijven die de lessen stap voor stap volgden. We kozen ervoor om de actrices ‘Junior Company op camera te laten ervaren’. In 15 video’s zouden ze elke les introduceren door de kern van het onderwerp uit te leggen en tips op te halen van ervaren ondernemers.

Bekijk een van de vijftien video’s voor het eindresultaat.

Andere geslaagde missies

Je bent zo sterk als je laatste werk

De TekkieWijzer

Ontdek je toekomst in tech met de TekkieWijzer. In anderhalf uur ontdek je wat het betekent om Tekkie te worden.

 

Lees meer

 

U.NXT

Een voltijdse bachelor opleiding waarin je leert hoe je je creatieve denkvaardigheden kunt toepassen op technologie, data en financiën. 

 

Lees meer

 

Webshop at School

Een lespakket is gemaakt in samenwerking met o.a. Coolblue, Picnic en Thuisbezorgd.nl. In 10 interactieve lessen ontwikkel je digitale en ondernemende vaardigheden.

Lees meer