Selecteer een pagina

Project: Hyper Island Digital Innovation Programme

Ben je afgestudeerd maar niet werkzaam
in het vakgebied waar je eigenlijk zou willen werken? Daar werd het Digital Innovation programma voor ontwikkeld.

De ambitie

Het Digital Innovation programma, een samenwerking tussen Hyper Island,
B. Start-up School Amsterdam (BSSA), de Economic Board of Amsterdam en Manpower Group, is een intensieve cursus digitale innovatie voor Nederlandse pas afgestudeerden die hun kennis in service design willen verfijnen technieken, meer leren over de mogelijkheden in prototyping en digitale trends.

‘The hardest work in the world is being out of work.‘
– Whitney M. Young

 

De uitdaging

Bij de overname van dit project in november 2016 waren er enkele uitdagingen zichtbaar:

De overheid subsidieerde dit programma en daarom waren we verplicht om de studenten in stages te plaatsen om een ​​vergoeding per student te ontvangen. Op deze manier was het onderwijs gratis voor de studenten. Bedrijven hadden moeite om te begrijpen waar de cursus over ging. Op dat moment heette het ‘Experience Design’

Het curriculum was destijds 4 weken lang en bestond uit de zeer succesvolle ‘Way Week’, twee weken ‘Design Thinking’, gevolgd door een week ‘Business Strategy’. De cursus was intens om te produceren en had tweewekelijkse vervolgsessies die nieuwe startende cursussen overlappen

 

process-unxt-missioinrelearn
process-unxt-missioinrelearn

De uitkomst

In een jaar tijd hebben we met succes meer dan 150 studenten opgeleid in onze nieuw ontworpen cursus ‘Digital Innovation’. Deze cursus bestaat uit de modules ‘Way Week’, ‘Design Thinking’ en onze nieuwste toevoegingen ‘Exploring Technology’ and ‘Marketing Yourself’.

We hebben verschillende nieuwe bedrijfsmodellen onderzocht met betrekking tot duurzamere modellen om het programma op te bouwen met meer dan 100 partners die erg enthousiast zijn over het programma.

In een variatie daarop, hebben we met de Kamer van Koophandel nieuwe zakelijke kansen gecreëerd en masterclasses op maat gemaakt om meer dan 22 projectleiders op te leiden tot zelfsturende innovators en ondernemende denkers.

Andere geslaagde missies

Je bent zo sterk als je laatste werk

TekkieWorden

Ontdek je toekomst in tech met de TekkieWijzer. In anderhalf uur ontdek je wat het betekent om Tekkie te worden.

 

Lees meer

 

U.NXT

Een voltijdse bachelor opleiding waarin je leert hoe je je creatieve denkvaardigheden kunt toepassen op technologie, data en financiën. 

 

Lees meer

 

Webshop at School

Een lespakket is gemaakt in samenwerking met o.a. Coolblue, Picnic en Thuisbezorgd.nl. In 10 interactieve lessen ontwikkel je digitale en ondernemende vaardigheden.

Lees meer